ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom  (Read 759 times)

Doug Dessero

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« on: January 16, 2021, 04:25:25 pm »

I have a 4 wire wireless PL system i want to integrate into a 2 wire Clearcom system.
Will the RTS interface into the Clearcom?
« Last Edit: January 17, 2021, 01:41:05 am by Doug Dessero »
Logged

Mac Kerr

  • Old enough to know better
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7021
  • Audio Plumber
Posting Rules
« Reply #1 on: January 16, 2021, 05:48:48 pm »

I have a 4 wire wireless PL system i want to integrate into a 2 wire Clearcom system.
Will the RTS interface into the Clearcom?

Please go to your profile and change the "Name" field to your real first and last name as required by the posting rules displayed in the header at the top of the section, and in the Site Rules and Suggestions in the Forum Announcements section, and on the registration page when you registered.

Mac
admin
Logged

brian maddox

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2656
  • HeyYahWon! ttsss! ttsss!
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #2 on: January 16, 2021, 07:40:29 pm »

I have a 4 wire wireless PL system i want to integrate into a 2 wire Clearcom system.
Will the RTS interface into the Clearcom?

Which RTS Interface? Which wireless PL system? Which Clearcom system?

Logged
"It feels wrong to be in the audience.  And it's too peopley!" - Steve Smith

brian maddox
bdmaudio@gmail.com

'...do not trifle with the affairs of dragons...

       ....for you are crunchy, and taste good with ketchup...'

Doug Dessero

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #3 on: January 17, 2021, 01:28:54 am »

Which RTS Interface? Which wireless PL system? Which Clearcom system?

RTS SSA-324, 2 wire to 4 wire converter.
Comtek MR-182 RX,  BSA-72 (?) TX
Clearcom CLEAR-COM RM-440 PL PRO 4-CHANNEL
« Last Edit: January 17, 2021, 01:41:36 am by Doug Dessero »
Logged

brian maddox

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2656
  • HeyYahWon! ttsss! ttsss!
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #4 on: January 17, 2021, 09:55:42 pm »

RTS SSA-324, 2 wire to 4 wire converter.
Comtek MR-182 RX,  BSA-72 (?) TX
Clearcom CLEAR-COM RM-440 PL PRO 4-CHANNEL

I'm gonna go with Maybe???

That's a pretty weird kludge of bits none of which are designed to be used together, so it's certainly not gonna be plug and play. You've got odd ball connectors and pinouts and mismatched signal levels and various other issues. But I think if someone handed me those bits and gave me a day and a soldering iron [and some random connectors] I'd probably be able to get those to talk. But it ain't gonna be pretty.
Logged
"It feels wrong to be in the audience.  And it's too peopley!" - Steve Smith

brian maddox
bdmaudio@gmail.com

'...do not trifle with the affairs of dragons...

       ....for you are crunchy, and taste good with ketchup...'

Doug Dessero

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #5 on: January 17, 2021, 11:38:03 pm »

I'm gonna go with Maybe???

That's a pretty weird kludge of bits none of which are designed to be used together, so it's certainly not gonna be plug and play. You've got odd ball connectors and pinouts and mismatched signal levels and various other issues. But I think if someone handed me those bits and gave me a day and a soldering iron [and some random connectors] I'd probably be able to get those to talk. But it ain't gonna be pretty.

FYI, The Comtek has balanced XLS's into and out of the TX & RX units, RTS takes the same inputs.  My concern was whether it will interface with the Clearcom 2W which is unbalanced.   Guess I'll find out soon.  Ya, a little kludge but thats what I have to work with.
Thanks for your help.
Doug
Logged

Henry Cohen

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1083
  • Westchester Co., NY, USA
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #6 on: January 18, 2021, 11:55:02 am »

I have a 4 wire wireless PL system i want to integrate into a 2 wire Clearcom system.
Will the RTS interface into the Clearcom?

The short answer is yes; this is exactly what the SSA-324 is designed to do. But you will have to spend time nulling and matching levels. Then do so again each time there is a change on the 2-wire CC side.

Connect the desired ClearCom channel to one of the System (A or B) 2-wire XLR connectors, and select Channel B on the front side selector button. Connect the four wire input and output to the corresponding System's terminal block. Best to download the SSA-324 manual
Logged
Henry Cohen

CP Communications    www.cpcomms.com
Radio Active Designs   www.radioactiverf.com

Doug Dessero

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #7 on: January 18, 2021, 01:15:06 pm »

The short answer is yes; this is exactly what the SSA-324 is designed to do. But you will have to spend time nulling and matching levels. Then do so again each time there is a change on the 2-wire CC side.

Connect the desired ClearCom channel to one of the System (A or B) 2-wire XLR connectors, and select Channel B on the front side selector button. Connect the four wire input and output to the corresponding System's terminal block. Best to download the SSA-324 manual

Perfect.  Thank you Henry!
Logged

ProSoundWeb Community

Re: Can I use a RTS SSA324 into a clearcom
« Reply #7 on: January 18, 2021, 01:15:06 pm »


Pages: [1]   Go Up
 



Page created in 1.057 seconds with 22 queries.