ProSoundWeb Community

Sound Reinforcement - Forums for Live Sound Professionals - Your Displayed Name Must Be Your Real Full Name To Post In The Live Sound Forums => SR Forum Archives => LAB: The Classic Live Audio Board FUD Forum Archive => Topic started by: Dave Dermont on April 02, 2006, 08:16:33 pm

Title: PM3500 Input module service
Post by: Dave Dermont on April 02, 2006, 08:16:33 pm
Is it possible to get a Yamaha PM3500 input module serviced without having to take the console out of service?

It's a installation jobbie, not a road warrior. The module in question shows that stuff is coming in, but there is no output anywhere.

Thanks
Title: Re: PM3500 Input module service
Post by: Tim McCulloch on April 02, 2006, 08:56:26 pm
Yes.  I send my console module work to Creation Audio Labs in Nashvegas.  No, you can't pull the module with the console powered up.

Tim Mc
Title: Re: PM3500 Input module service
Post by: Ken Freeman on April 02, 2006, 09:11:38 pm
Yes and no.  Yes, you can run the console without a full load of modules.  No, you should not pull a module out while the console is powered up.  I suggest opening the meter bridge (while the console is off, of course) and re-seating all of the I/O for the module, as some of those big ribbon cables get weird once in a while.

Other note:  The modules work in sets of 4, but the rear plates are singles.  Once you get them out of the frame, you can detach a single unit, but it is some work.  You will find that the stereo units work the same way, but the master section is a project.

Ken