ProSoundWeb Community

Sound Reinforcement - Forums for Live Sound Professionals - Your Displayed Name Must Be Your Real Full Name To Post In The Live Sound Forums => LAB: The Classic Live Audio Board => Topic started by: Kevin Maxwell on May 21, 2014, 11:19:41 am

Title: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Kevin Maxwell on May 21, 2014, 11:19:41 am
Midas Pro 2 Dimensions. Too big?

I was looking for the dimensions of the Pro2 mixer to see how big it is compared to a few other mixers. So I downloaded the PDF file of the brochure. http://www.midasconsoles.com/assets/PRO2_Brochure.pdf

According to the dimensions in the brochure, it is way too big for any show I would ever do. I don’t know where you would find a truck that it would fit in. But it must be a marvelous engineering accomplishment to get something so big to be so light.

464.4” wide  = 38.7 feet
287.5” deep = 23.9 feet
108.2” high = 9 feet
 :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D
Obviously it is conversion error. The decimal point is in the wrong place.

Screen shot of the dimensions from their PDF.
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Brook Hovland on May 21, 2014, 01:54:11 pm
Midas Pro 2 Dimensions. Too big?

I was looking for the dimensions of the Pro2 mixer to see how big it is compared to a few other mixers. So I downloaded the PDF file of the brochure. http://www.midasconsoles.com/assets/PRO2_Brochure.pdf

According to the dimensions in the brochure, it is way too big for any show I would ever do. I don’t know where you would find a truck that it would fit in. But it must be a marvelous engineering accomplishment to get something so big to be so light.

464.4” wide  = 38.7 feet
287.5” deep = 23.9 feet
108.2” high = 9 feet
 :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D
Obviously it is conversion error. The decimal point is in the wrong place.

Screen shot of the dimensions from their PDF.

I just saw one the other day and the dimensions really are deceiving.
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Chase McKnight on May 21, 2014, 05:44:42 pm
Dear Kevin,

Thanks for finding this :). I'll forward this on and get it corrected.
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Kevin Maxwell on May 21, 2014, 11:51:05 pm
Dear Kevin,

Thanks for finding this :). I'll forward this on and get it corrected.

Do I win a free console for my find? ;)
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Mark Cadwallader on May 22, 2014, 12:24:06 am
Do I win a free console for my find? ;)

Yes, but you have to pay shipping and handling, based on the original listed dimensions.    :o  Mark C.
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: Kevin Maxwell on May 22, 2014, 11:49:41 am
Yes, but you have to pay shipping and handling, based on the original listed dimensions.    :o  Mark C.

That was funny.   :) :) :) :) :)
Title: Re: Midas Pro 2 Dimensions. Too big?
Post by: John Moore on May 25, 2014, 10:42:19 pm
You could turn it into a theme park ride with that size of flying faders !