ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Weidamark Failures  (Read 1872 times)

Jeffhtg (Jeff Kenney)

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 111
Weidamark Failures
« on: February 10, 2011, 09:23:02 am »

I'm starting to experience LED failurs on Weidamark 64 10mm par cans. It is always the blue. They start by flickering in small groups of 3-4 or so and then soon they all stop working.

In Weidamark's defense these things have been used for 2+ years straight every night basically. So they got some hours on them.. however it certainly falls short of the 50,000 hour estimated lifespan. Arguably not cheaper than a par can - altho it would come close replacing the gel every week or two. (not figuring in the power savings as I do not have to pay for Kw/H)

I currently have 3 out of 8 cans with no blue at all and 1 flickering when I touch it.
Logged

James Feenstra

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 713
Re: Weidamark Failures
« Reply #1 on: February 10, 2011, 11:15:33 am »

probably a loose connection on the pcb inside the unit somewhere...common problem with LEDs I've found, especially when they travel

had a bunch of elation units loose colors the same way...simple loose connection
Logged
Elevation Audiovisual
www.elevationav.com
Taking your events to the next level
Pages: [1]   Go Up
 


Page created in 0.035 seconds with 23 queries.