ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: 1 2 [All]   Go Down

Author Topic: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.  (Read 803 times)

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« on: April 05, 2023, 08:26:05 PM »

I stuck a couple of XTi6002 amps in a case with the foolish notion that I could just plug in band manager and set them up for the event I'm having but for the life of me I can't get them to connect. One won't do anything at all and the other pops up in band manager but I can't control anything on the amp itself.

I'm guessing this might be a firmware mismatch? But I also don't see any way to upload firmware to the amp.

Any ideas? I've used Band Manager before but it's probably been ten years ago.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

Mike Caldwell

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3105
  • Covington, Ohio
    • Mike Caldwell Audio Productions
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #1 on: April 05, 2023, 10:36:24 PM »

Try an older version of Audio Architect, it's not as bloated as the newer versions of System Architect and works fine for the CDI, and XTI series of amps.

https://audioarchitect.harmanpro.com/en-US/audio-architect-system_architect

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #2 on: April 06, 2023, 12:15:10 AM »

Try an older version of Audio Architect, it's not as bloated as the newer versions of System Architect and works fine for the CDI, and XTI series of amps.

https://audioarchitect.harmanpro.com/en-US/audio-architect-system_architect

Will do. Thanks.

I will also take my personal PC laptop tomorrow. I was using a work issued mac with bootcamp today and I've had problems like this before.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23771
  • Wichita, Kansas USA
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #3 on: April 06, 2023, 12:38:18 PM »

Uh... XTi are USB connected, IIRC.

Audio Architect has a way to create a USB connection if devices are not automagically discovered.

https://www.crownaudio.com/en-US/site_elements/stb-xti-cdi-dsi-usb-communication-0002
« Last Edit: April 06, 2023, 02:25:29 PM by Tim McCulloch »
Logged
"If you're passing on your way, from Palm Springs to L.A., Give a wave to good ol' Dave, Say hello to progress and goodbye to the Moonlight Motor Inn." - Steve Spurgin, Moonlight Motor Inn

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #4 on: April 06, 2023, 04:37:34 PM »

Uh... XTi are USB connected, IIRC.

Audio Architect has a way to create a USB connection if devices are not automagically discovered.

https://www.crownaudio.com/en-US/site_elements/stb-xti-cdi-dsi-usb-communication-0002

Yes all XTi amps are USB only.

Band Manager should be able to control up to 8 of these amps at once, but as with most things Harman software related it doesn't work.

I'm about to go down and try to hook up an older (v1.96) version of audio architect and see if that works.


I'm also going to use an actual PC laptop today instead of a mac on bootcamp.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

David Sturzenbecher

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1968
  • So. Dak.
    • Sturz Audio
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #5 on: April 06, 2023, 04:52:37 PM »

Yes all XTi amps are USB only.

Band Manager should be able to control up to 8 of these amps at once, but as with most things Harman software related it doesn't work.

I'm about to go down and try to hook up an older (v1.96) version of audio architect and see if that works.


I'm also going to use an actual PC laptop today instead of a mac on bootcamp.
Could try System Architect as well. 
Logged
Audio Systems Design Engineer
Daktronics, Inc.
CTS-D, CTS-I
AES Full Member

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #6 on: April 06, 2023, 05:00:18 PM »

Could try System Architect as well.

I did yesterday with my mac. Didn't work. Someone above here said try the older audio architect, and a buddy of mine (Harman dealer) also said to use audio architect.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #7 on: April 06, 2023, 06:26:04 PM »

Just to provide some closure here Audio Architect V1.96 running on a Win 10 PC was able to connect, update firmware, and control these amps with no issues.

I am even doing both amps at the same time through a USB hub.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23771
  • Wichita, Kansas USA
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #8 on: April 06, 2023, 07:08:04 PM »

Just to provide some closure here Audio Architect V1.96 running on a Win 10 PC was able to connect, update firmware, and control these amps with no issues.

I am even doing both amps at the same time through a USB hub.

Happy ending!
Logged
"If you're passing on your way, from Palm Springs to L.A., Give a wave to good ol' Dave, Say hello to progress and goodbye to the Moonlight Motor Inn." - Steve Spurgin, Moonlight Motor Inn

Mike Caldwell

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3105
  • Covington, Ohio
    • Mike Caldwell Audio Productions
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #9 on: April 06, 2023, 08:18:03 PM »

Just to provide some closure here Audio Architect V1.96 running on a Win 10 PC was able to connect, update firmware, and control these amps with no issues.

I am even doing both amps at the same time through a USB hub.

It's handy they still have all the old AUDIO Architect versions available for download.

Tim Weaver

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3703
  • College Station, Texas
    • Daniela Weaver Photography
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #10 on: April 06, 2023, 10:20:16 PM »

It's handy they still have all the old AUDIO Architect versions available for download.

Would be handier if Harman had a decent software development team. I have more trouble with Harman software than all other manufacturers put together.
Logged
Bullwinkle: This is the amplifier, which amplifies the sound. This is the Preamplifier which, of course, amplifies the pree's.

Mike Caldwell

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3105
  • Covington, Ohio
    • Mike Caldwell Audio Productions
Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #11 on: April 07, 2023, 08:14:54 AM »

Would be handier if Harman had a decent software development team. I have more trouble with Harman software than all other manufacturers put together.

Well there's that to!

ProSoundWeb Community

Re: Band Manager and older XTi2 amps not connecting.
« Reply #11 on: April 07, 2023, 08:14:54 AM »


Pages: 1 2 [All]   Go Up
 



Site Hosted By Ashdown Technologies, Inc.

Page created in 0.027 seconds with 19 queries.