ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Change input voltage 110v to 220v Crown XLi 1500 amplifier  (Read 388 times)

Tura PAMBRUN

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Change input voltage 110v to 220v Crown XLi 1500 amplifier
« on: September 22, 2020, 04:02:42 pm »

Good morning all !

I live in French Polynesia and I imported a Crown XLi 1500 amplifier from the USA. Its operating voltage is 120 volts at 60 hertz.

Now I want to run it at 220 volts 60hertz (this is our standard in Polynesia).

I opened the beast to remove the power supply and everything seems to indicate that the components are ready to run at 220 volts (or even 240 volts).

If so, can someone qualified tell me which component should I modify / replace to make the voltage change?

Any help will be greatly appreciated!

Logged

Mac Kerr

  • Old enough to know better
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6878
  • Audio Plumber
Posting Rules
« Reply #1 on: September 22, 2020, 07:24:56 pm »


Any help will be greatly appreciated!


Please go to your profile and change the "Name" field to your real first and last name as required by the posting rules displayed in the header at the top of the section, and in the Site Rules and Suggestions in the Forum Announcements section, and on the registration page when you registered.

Mac
admin
Logged

Steve M Smith

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3330
  • Isle of Wight - England
Re: Change input voltage 110v to 220v Crown XLi 1500 amplifier
« Reply #2 on: September 23, 2020, 03:21:10 am »

I can't see it from your pictures, but I converted a Crown amp for a friend. Basically, there is a bridge rectifier circuit which rectifies the supply input when on 220v and voltage doubles when on 110v.


There is a link instead of a switch if your amp supports this.


Steve.

Logged

Tura PAMBRUN

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Change input voltage 110v to 220v Crown XLi 1500 amplifier
« Reply #3 on: September 23, 2020, 08:10:03 pm »

Finally I will use a 220v/120v transformer because the toroidal transformer is only 120 volts.

Thank you all for your help !
Logged

ProSoundWeb Community

Re: Change input voltage 110v to 220v Crown XLi 1500 amplifier
« Reply #3 on: September 23, 2020, 08:10:03 pm »


Pages: [1]   Go Up
 



Page created in 0.075 seconds with 22 queries.