ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.  (Read 375 times)

Timmy Liland

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« on: May 28, 2020, 09:11:32 am »

I have a problem with four Shure QLXD4 and UA844 combo.

Sometimes when I turn on the UA844 (from one to several minutes) I can hear a relay clicking and the light in the power button on one ore more of the receivers goes out. When this happens the blue light indicating the pilot tone does not come on so there is no connection between transmitter and receiver.

I can restart the receiver by using the on/off switch on the receiver or the splitter.
Sometimes it works, other times one or more of the other receivers gets the same problem which leads to a new restart and then it works for the whole arrangement.

I upgraded the firmware on Monday and after restarting one of the receivers stopped working.
After restart everything worked just fine on Tuesday (small meeting).
Will check again tomorrow.

The importer has never heard about this problem so they will check with Shure.

Just curious, have anyone else experienced this?




« Last Edit: May 30, 2020, 05:37:45 am by Timmy Liland »
Logged

Ike Zimbel

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 568
  • I'm not a newbie, I just play one on the internet!
    • Zimbel Audio Productions
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #1 on: May 28, 2020, 11:15:01 am »

I have a problem with four Shure QLXD4 and UA844 combo.

Sometimes when I turn on the UA844 (from one to several minutes) I can hear a relay clicking and the light in the power button on one ore more of the receivers goes out. When this happens the blue light indicating the pilot tone does not come on so there is no connection between transmitter and receiver.

I can restart the receiver by using the on/off switch on the receiver or the splitter.
Sometimes it works, other times one or more of the other receivers gets the same problem which leads to a new restart and then it works for the whole arrangement.

I upgraded the firmware on Monday and after restarting one of the receivers stopped working.
After restart everything worked just fine on Tuesday (small meeting).
Will check again tomorrow.

The importer has never heard about this problem so they will check with Shure.

Just curious, have anyone else experienced this?
Are you powering the QLXD receivers from the 844? It sounds like there might be a power supply issue in the 844. If so, you could try powering the receivers off of their wall wart supplies and see if you get different results. If that's the case, you need to get the 844 fixed.
Logged
~Ike Zimbel~
Wireless frequency coordination specialist.
Manufacturer's Representative (Canada)

Radio Active Designs
~416-720-0887~
ca.linkedin.com/pub/ike-zimbel/48/aa1/266

Russell Ault

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 628
  • Edmonton, AB
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #2 on: May 28, 2020, 02:27:50 pm »

I have a problem with four Shure QLXD4 and UA844 combo.

Which power supply are you using with the UA844? Shure makes a few different wall-warts that are the correct voltage and will physically plug into the unit, but not all of them are capable of providing enough power for the UA844 and for RXs.

-Russ
Logged

Timmy Liland

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #3 on: May 30, 2020, 05:32:36 am »

Are you powering the QLXD receivers from the 844? It sounds like there might be a power supply issue in the 844. If so, you could try powering the receivers off of their wall wart supplies and see if you get different results. If that's the case, you need to get the 844 fixed.

The receivers are powered from the 844. Ill see if I can find the PSU for the receivers.
Logged

Timmy Liland

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #4 on: May 30, 2020, 05:33:53 am »

Which power supply are you using with the UA844? Shure makes a few different wall-warts that are the correct voltage and will physically plug into the unit, but not all of them are capable of providing enough power for the UA844 and for RXs.

-Russ

I am using the original PSU that came with the UA844.
Logged

Timmy Liland

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #5 on: May 30, 2020, 06:05:57 am »

Update:
Shure has been contacted, they have never heard about this problem before.

These pictures are taken within 5 minutes of each other.
There is a restart (power cycling) between each picture.

After this I upgraded the firmware, restarted and receiver #2 disconnected.
New restart and everything seems to work as normal. I will check on Monday, am I lucky or not?

Looking at the displays it seems to me that they are all having their normal power.
Its just the light in the power button of the affected receiver that is missing.
Logged

Steve-White

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 260
  • Fort Worth
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #6 on: May 30, 2020, 01:28:24 pm »

Since it's a strange problem.  I never go out without backup power supplies - keep the spare PSU in the rack with the splitter and QLXD receivers so it's right there if needed.

Whatever the outcome, investing in a second power supply will net you a backup and may also solve the problem in which case you would then want warranty if still applicable or just buy another one for a backup.
« Last Edit: May 30, 2020, 01:30:43 pm by Steve-White »
Logged

Timmy Liland

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #7 on: May 30, 2020, 05:53:38 pm »

Since it's a strange problem.  I never go out without backup power supplies - keep the spare PSU in the rack with the splitter and QLXD receivers so it's right there if needed.

Whatever the outcome, investing in a second power supply will net you a backup and may also solve the problem in which case you would then want warranty if still applicable or just buy another one for a backup.

Very good advice, thanks. I will dig out the spare PSU from the storage.

This wireless system was installed in a venue in 2017, working perfectly until sometime late last year.
The system has been powered on for the last three days and they were all connected this afternoon.
I switched them off so Ill let them cool down for some days before I try again.

Before you ask, the rack is very well ventilated.

The next thing to do is to send the serial numbers to Shure as requested, so well see....
Logged

Steve-White

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 260
  • Fort Worth
Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #8 on: May 30, 2020, 07:51:38 pm »

Electronics can be strange - sometimes you get a "cold start" problem - after it warms up it's fine and so on.

Yes, rack ventilation is important - especially with power amps.
Logged

ProSoundWeb Community

Re: Problems with Shure QLXD4 and UA844 combo.
« Reply #8 on: May 30, 2020, 07:51:38 pm »


Pages: [1]   Go Up
 



Page created in 0.046 seconds with 24 queries.