ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: 1 2 [All]   Go Down

Author Topic: Yamaha firmware update  (Read 3073 times)

boburtz

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 285
  • San Francisco Bay Area
    • SoundWizard Productions
Yamaha firmware update
« on: July 27, 2018, 12:22:23 pm »

Public service announcement. CL/QL series firmware update to V5 now available. That's all.
Logged

Milt Hathaway

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2197
    • http://www.fitzcosound.com
Re: Yamaha firmware update
« Reply #1 on: July 27, 2018, 12:49:13 pm »

Public service announcement. CL/QL series firmware update to V5 now available. That's all.

I'm waiting for V5.0.1, although the addition of the Neve 5045 to the Premium rack makes me want to risk it.
Logged
--
Milt
FitzCo Sound, Inc.
Midland, TX
http://www.fitzcosound.com

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 483
  • Reston, Virginia
Re: Yamaha firmware update
« Reply #2 on: July 29, 2018, 09:30:25 pm »

CL/QL series firmware update to V5

Getting a Dante firmware mismatch between the console and an Ri8, after all three updates completed successfully (console to 5.00, NAME SUB CPU and Dante to 4.08.2).
Logged

Justice C. Bigler

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2430
  • back home in Oklahoma
    • My homepage
Re: Yamaha firmware update
« Reply #3 on: July 29, 2018, 11:23:58 pm »

Getting a Dante firmware mismatch between the console and an Ri8, after all three updates completed successfully (console to 5.00, NAME SUB CPU and Dante to 4.08.2).
Try reupdating everything. I've had to do it twice a couple of times even after the updater said everything was fine.
Logged
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 483
  • Reston, Virginia
Re: Yamaha firmware update
« Reply #4 on: July 30, 2018, 08:54:14 am »

Getting a Dante firmware mismatch between the console and an Ri8

Issue resolved: used the R Remote app to update the Ri8 and Dante firmware (http://www.yamahaproaudio.com/global/en/downloads/firmware_software/rio/ri8-d_firm_latest.jsp).
Logged

David Sturzenbecher

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1687
  • So. Dak.
    • Sturz Audio
Re: Yamaha firmware update
« Reply #5 on: July 30, 2018, 12:02:41 pm »

Issue resolved: used the R Remote app to update the Ri8 and Dante firmware (http://www.yamahaproaudio.com/global/en/downloads/firmware_software/rio/ri8-d_firm_latest.jsp).

This might be helpful




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Logged
Audio Systems Design Engineer
Daktronics, Inc.
CTS-D, CTS-I
AES Full Member

Miguel Dahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 437
Re: Yamaha firmware update
« Reply #6 on: August 01, 2018, 09:42:42 am »

Strange. My QL5 doesn't show the SUB version any more after upgrading the FW. I've tried several times and it says that SUB upgrade was a success. SUB = v1.03 when I stick in the USB stick.

The CL3 seemed fine after the upgrade. But this one shows SUB = 5.00
« Last Edit: August 01, 2018, 10:20:32 am by Miguel Dahl »
Logged

Andrew Makinson

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 98
Re: Yamaha firmware update
« Reply #7 on: August 01, 2018, 10:47:53 am »

I'm waiting for V5.0.1, although the addition of the Neve 5045 to the Premium rack makes me want to risk it.
+1  I've never used the 5045, but we have some soft spoken pastors that I think could benefit from this.  I have CLs and QLs that I'll update once I'm confident in the stability of V5.  Keeping an eye on this thread.
Logged
--
Andrew Makinson
Grace Covenant Church
Chantilly, VA

Aram Piligian

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 87
Re: Yamaha firmware update
« Reply #8 on: August 01, 2018, 11:14:27 am »

+1  I've never used the 5045, but we have some soft spoken pastors that I think could benefit from this.  I have CLs and QLs that I'll update once I'm confident in the stability of V5.  Keeping an eye on this thread.

I'm curious about it too, I've used a 5045 inserted on a bus via the card slots and found that you have to hit it pretty hard with signal for it to do its job.
Logged

Scott Helmke

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1538
Re: Yamaha firmware update
« Reply #9 on: August 01, 2018, 11:18:14 am »

I'm curious about it too, I've used a 5045 inserted on a bus via the card slots and found that you have to hit it pretty hard with signal for it to do its job.

The threshold range on the virtual 5045 is -42 to -12dB, Yamaha scale where 0dB is the hard ceiling. So you still need to have a strong signal coming in.
Logged

Nathan Salt

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 105
Re: Yamaha firmware update
« Reply #10 on: August 01, 2018, 07:27:04 pm »

I'll be updating purely for the axient d control
Logged
Nathan Salt

Miguel Dahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 437
Re: Yamaha firmware update
« Reply #11 on: August 02, 2018, 05:58:31 am »

This is strange. In addition to the QL5 which doesn't show name sub anymore, the CL3 has stopped recalling output routing.

When i fired it up again i saw that there was no output routing. If I route for instance MX1 to the first output of the RIO then it stays like that even if i load new scenes.
Logged

Aram Piligian

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 87
Re: Yamaha firmware update
« Reply #12 on: August 02, 2018, 08:46:57 am »

The threshold range on the virtual 5045 is -42 to -12dB, Yamaha scale where 0dB is the hard ceiling. So you still need to have a strong signal coming in.

Thanks for the info!
Logged

Miguel Dahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 437
Re: Yamaha firmware update
« Reply #13 on: August 06, 2018, 10:55:53 am »

I feel I have to ask this to get it out of the "unsure"-zone. I've called my local reps but they are on vacation and I like to keep someones vacation sacred, especially in this business.

On the CL the sub-firmware-version shows when you press SETUP, and look at the different firmware versions. On CL I can read Main FW, SUB, and DANTE FW.

On the QL I can read Main and DANTE, but not the SUB. From everything I've seen from screenshots in the update tutorial, YT-videos etc, the QL does NOT show the SUB FW version. Is this correct?
Logged

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 483
  • Reston, Virginia
Re: Yamaha firmware update
« Reply #14 on: August 07, 2018, 09:43:25 am »

the QL does NOT show the SUB FW version

Logged

Scott Helmke

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1538
Re: Yamaha firmware update
« Reply #15 on: August 07, 2018, 10:01:22 am »

The CL and the QL share the same architecture as viewed by the user, but not necessarily the same internal architecture.
Logged

Miguel Dahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 437
Re: Yamaha firmware update
« Reply #16 on: August 08, 2018, 04:59:03 pm »

The CL and the QL share the same architecture as viewed by the user, but not necessarily the same internal architecture.

Right. So the QL is not sick is what I understand. Thanks.

Logged

ProSoundWeb Community

Re: Yamaha firmware update
« Reply #16 on: August 08, 2018, 04:59:03 pm »


Pages: 1 2 [All]   Go Up
 



Page created in 0.053 seconds with 24 queries.