ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: 1 2 [3]   Go Down

Author Topic: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up  (Read 3909 times)

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20310
  • Wichita, Kansas USA
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #20 on: November 15, 2017, 11:58:28 am »

I never had an issue like this with Digico or Yamaha combined with UB madi, or DVS or Soundgrid. I always use Protools or Waves Tracks Live.

I would suspect Nuendo.

And this brings me to my most common question - what does the manufacturer (publisher) say?
Logged
"Practicing an art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow, for heaven's sake. Sing in the shower. Dance to the radio. Tell stories. Write a poem to a friend, even a lousy poem. Do it as well as you possible can. You will get an enormous reward. You will have created something."  - Kurt Vonnegut

Jean-Pierre Coetzee

  • Classic LAB
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 765
  • Gauteng, South Africa
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #21 on: November 15, 2017, 01:48:15 pm »

2 options:

1. Try a different DAW
2. Try a different PC

The third option would be significantly more expensive so let's just stick to those two.

Some questions though, are you recording to an SSD or an internal hard drive?

Pro Tools recommends no more than 32 tracks to a HDD so if your not recording to an SSD that would be another place to start looking for an issue, if this is a 5400RPM laptop hard drive I think 32 tracks would be pushing it as well, usually Pro Tools would simple throw a DAE error should the HDD be falling behind, not sure how Nuendo would deal with that situation.
Logged
Audio Technician
Word & Life Church

"If you want "loud", then run a piece of sheet metal through a table saw------

If you want "watts"-then plug in a toaster"
- Ivan Beaver

Chris Trupe

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #22 on: November 15, 2017, 08:44:54 pm »

And this brings me to my most common question - what does the manufacturer (publisher) say?

Ahh yes, trying to get ahold of someone at Yamaha to get support on Nuendo, hasnt been the easiest....
Logged

Chris Trupe

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #23 on: November 15, 2017, 08:47:53 pm »

2 options:

1. Try a different DAW
2. Try a different PC

The third option would be significantly more expensive so let's just stick to those two.

Some questions though, are you recording to an SSD or an internal hard drive?

Pro Tools recommends no more than 32 tracks to a HDD so if your not recording to an SSD that would be another place to start looking for an issue, if this is a 5400RPM laptop hard drive I think 32 tracks would be pushing it as well, usually Pro Tools would simple throw a DAE error should the HDD be falling behind, not sure how Nuendo would deal with that situation.

Those are my next troubleshooting steps.  Reaper and Tracks Live are up next.
Recording to an Avastor external HHD Drive 7200RPM.

I don't think the drive is suspect as I have seen this drive do over 100 tracks at 96/24 before.
Though moving to an SSD can't hurt.
Logged

Justice C. Bigler

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2236
  • Somewhere between the Atlantic and Pacific
    • My homepage
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #24 on: November 15, 2017, 09:40:58 pm »

Chris, are the recorded tracks all the exact same length when you are done recording? Or are you missing audio on some, like they don't start or stop at the same time?

Do the tracks in your screen pic all start at the same time? or do the ones at the top, that appear to end later, also start later?

If they are all the exact same length, this would be an easy fix in Protools: highlight all the tracks, and Spot them to the same point in the timeline, like 0:00.00

Not sure what is going on here. But it seems like a software buffer issue to me. Whether that's something that you can address in Nuendo Live or not is another issue. I would get on the horn to the people at Yamaha/Steinberg and ask them WTF is up.
Logged
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group: Speechless tour

Chris Trupe

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
Re: Nuendo Live Rec Tracks Not Lined Up
« Reply #25 on: November 17, 2017, 10:09:17 am »

Chris, are the recorded tracks all the exact same length when you are done recording? Or are you missing audio on some, like they don't start or stop at the same time?

Do the tracks in your screen pic all start at the same time? or do the ones at the top, that appear to end later, also start later?

If they are all the exact same length, this would be an easy fix in Protools: highlight all the tracks, and Spot them to the same point in the timeline, like 0:00.00

Not sure what is going on here. But it seems like a software buffer issue to me. Whether that's something that you can address in Nuendo Live or not is another issue. I would get on the horn to the people at Yamaha/Steinberg and ask them WTF is up.


All files start at the same point.
Some audio is delayed writing.
If audio starts later withing the file, that file is longer.
No audio is missing.
Line up all the ends of the files, and all audio lines up.
Supposed to be getting a call back from Yamaha today.
Logged
Pages: 1 2 [3]   Go Up
 


Page created in 0.024 seconds with 23 queries.