ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: 1 2 3 [4] 5 6   Go Down

Author Topic: Amplifier questions.....  (Read 10669 times)

Jonathan Betts

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 540
    • http://www.facebook.com/pages/JLB-Sound-and-Production/156817657745906
Re: Amplifier questions.....
« Reply #30 on: May 10, 2017, 08:22:45 pm »

We use ITech 4000 to power SRX 712m's and other SRX passive cabinets. This combo performs great for either monitor or mains duty. IMO, they sound and perform better than the SRX 812/815p boxes.


We have 8 original Itech 4000's and have never had any issues. Only a couple issues with a certain Itech 6000. Recently this amp went to Crown and was fixed for a reasonable fee. Crown support/repair has been excellent.
Logged

Stephen Kirby

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3006
Re: Amplifier questions.....
« Reply #31 on: May 10, 2017, 08:40:48 pm »

I will say that I like the low profile of 712s and for the money they can carry a pretty loud stage.  The only other low profile monitor I have experience of are MicroWedges which I believe are considerably more expensive.
Logged

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6259
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Amplifier questions.....
« Reply #32 on: May 11, 2017, 12:33:36 am »


Most definately :)

I just reread the thread and can't seem to find what you are using for main speakers that you intend to augment with the subs.
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Jesse Gregorio

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
Re: Amplifier questions.....
« Reply #33 on: May 11, 2017, 12:59:38 am »

I just reread the thread and can't seem to find what you are using for main speakers that you intend to augment with the subs.

First post, first paragraph, second line:

I was planning on using the XTI for both mains and monitors.
Logged

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6259
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Amplifier questions.....
« Reply #34 on: May 11, 2017, 01:04:53 am »

First post, first paragraph, second line:

I was planning on using the XTI for both mains and monitors.

The XTI is the amplifier.  I asked what speakers you are using for mains that you will be augmenting with the subs.  Understand you have the 4 812's on monitor duty.
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Jesse Gregorio

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
Re: Amplifier questions.....
« Reply #35 on: May 11, 2017, 01:23:35 am »

The XTI is the amplifier.  I asked what speakers you are using for mains that you will be augmenting with the subs.  Understand you have the 4 812's on monitor duty.

I'm sorry for the confusion. This is my setup: Channel 1, 2-STX 812m's as mains (4 ohm load delivering approximately 600 watts to each speaker), Channel 2, 2-STX 812m's as monitors (again 4 ohm load delivering approximately 600 watts to each speaker). Although this is not how it should be set up on a 'professional level' (XTI 4002 for either mains OR monitors, not both at the same time), this is what currently suits my needs.
Logged

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6259
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Amplifier questions.....
« Reply #36 on: May 11, 2017, 02:06:49 am »

I'm sorry for the confusion. This is my setup: Channel 1, 2-STX 812m's as mains (4 ohm load delivering approximately 600 watts to each speaker), Channel 2, 2-STX 812m's as monitors (again 4 ohm load delivering approximately 600 watts to each speaker). Although this is not how it should be set up on a 'professional level' (XTI 4002 for either mains OR monitors, not both at the same time), this is what currently suits my needs.

Ok got it.  Have you setup the DSP's and limiters in the amps?

Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Jesse Gregorio

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
Re: Amplifier questions.....
« Reply #37 on: May 11, 2017, 02:09:27 am »

Ok got it.  Have you setup the DSP's and limiters in the amps?

Not yet. Any recommendations?
Logged

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6259
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Amplifier questions.....
« Reply #38 on: May 11, 2017, 02:53:33 am »

Not yet. Any recommendations?

Just what was mentioned, the factory provided presets for your speakers.

You don't need hard limiting since you are underpowering the speakers but using a limiter to compress just a little and proper a high pass will give you a bunch more headroom.  The subs will be a huge improvement too, the tops won't have to work as hard.
 
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Jesse Gregorio

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
Re: Amplifier questions.....
« Reply #39 on: May 11, 2017, 03:13:30 am »

Just what was mentioned, the factory provided presets for your speakers.

You don't need hard limiting since you are underpowering the speakers but using a limiter to compress just a little and proper a high pass will give you a bunch more headroom.  The subs will be a huge improvement too, the tops won't have to work as hard.

Cool. Thank you.
Logged

ProSoundWeb Community

Re: Amplifier questions.....
« Reply #39 on: May 11, 2017, 03:13:30 am »


Pages: 1 2 3 [4] 5 6   Go Up
 



Page created in 0.019 seconds with 19 queries.