ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Blackmagic ATEM Television Studio HD  (Read 1979 times)

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Online Online
  • Posts: 5318
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Blackmagic ATEM Television Studio HD
« on: March 24, 2017, 07:38:12 pm »

So who else is excited about this product but myself?  Anyone preorder?


3/4 of 1U and it is a video flypack in the palm of your hand.


I can't think of another product that can playback recorded content, de-embed audio from HDMI sources and be a decent switcher/scaler.


Am I missing something or is this all it seems to be at a ground breaking price point?
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman
River Delta Audio is now:

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

TJ (Tom) Cornish

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4261
  • St. Paul, MN
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #1 on: March 25, 2017, 07:50:29 am »

So who else is excited about this product but myself?  Anyone preorder?


3/4 of 1U and it is a video flypack in the palm of your hand.


I can't think of another product that can playback recorded content, de-embed audio from HDMI sources and be a decent switcher/scaler.


Am I missing something or is this all it seems to be at a ground breaking price point?
BlackMagic is doing some really cool stuff.  This looks great for $900; $1500 with the video deck in 1U.

It's a great time to be buying gear.  Mixing consoles finally broke in price in the last couple years; lighting desks and fixtures are starting to as well.  Video has been the last holdout - megabucks for switchers, cameras, decks, etc.  The ATEM series has been a good value for a while; the new stuff seems like serious upgrades.

Logged

Cailen Waddell

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1427
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #2 on: March 25, 2017, 10:02:39 am »

I will say - it can't playback content....

I'm looking at a couple of these and some good up down cross boxes to cleanup video projection in a couple of our spaces...   the studio can hold 20 stills in its media store but no moving images.  Anyway I can order till I get new budget in July - but I am really excited for it.   


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

brian maddox

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2127
  • HeyYahWon! ttsss! ttsss!
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #3 on: March 25, 2017, 11:15:39 am »

So who else is excited about this product but myself?  Anyone preorder?


3/4 of 1U and it is a video flypack in the palm of your hand.


I can't think of another product that can playback recorded content, de-embed audio from HDMI sources and be a decent switcher/scaler.


Am I missing something or is this all it seems to be at a ground breaking price point?

Already bought and installed one of these at my new job.  Solid piece.

Only gotcha was there is no dedicated preview output.  You can of course use the AUX out for that, but it's worth noting.
Logged
brian maddox
bdmaudio@gmail.com

'...do not trifle with the affairs of dragons...

       ....for you are crunchy, and taste good with ketchup...'

Caley Monahon-Ward

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #4 on: March 25, 2017, 11:48:40 am »

Also note that none of the BMD switchers scale ins or outs. You need everything at one frame rate and resolution. And they only do 59.94 and 29.97, no 60.0 and 30.0 hz. Still a good bargain but those are the drawbacks. Plan on needing some Decimators or the like for certain computer inputs and projector outputs or anything else you can't control the resolution of.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Online Online
  • Posts: 5318
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #5 on: March 25, 2017, 03:11:47 pm »

Already bought and installed one of these at my new job.  Solid piece.

Only gotcha was there is no dedicated preview output.  You can of course use the AUX out for that, but it's worth noting.


Brian,  You got one already?  I thought they hadn't shipped yet?  Could you PM me?  I don't want to buy another Roland but I need one by the 10th if not.
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman
River Delta Audio is now:

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Scott Holtzman

  • Hero Member
  • *****
  • Online Online
  • Posts: 5318
  • Ghost AV - Avon Lake, OH
    • Ghost Audio Visual Systems, LLC
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #6 on: March 25, 2017, 03:12:34 pm »

Also note that none of the BMD switchers scale ins or outs. You need everything at one frame rate and resolution. And they only do 59.94 and 29.97, no 60.0 and 30.0 hz. Still a good bargain but those are the drawbacks. Plan on needing some Decimators or the like for certain computer inputs and projector outputs or anything else you can't control the resolution of.


Sent from my iPhone using Tapatalk


I have to reread the specs, one of the talking points was the scaling (at least I thought)
Logged
Scott AKA "Skyking" Holtzman
River Delta Audio is now:

Ghost Audio Visual Solutions, LLC
Cleveland OH
www.ghostav.rocks

Nathan Riddle

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1604
  • Niceville, FL
    • Nailed Productions
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #7 on: March 25, 2017, 03:22:21 pm »

I have one at our newest campus which I run sound at.

The cameras aren't fully setup so I haven't been able to fool around with it yet.

But it's there and it powers on.

&& yes, i'm excited about the price point and features. Ridiculous if you ask me.
Logged
I'm just a guy trying to do the next right thing.

This business is for people with too much energy for desk jobs and too much brain for labor jobs. - Scott Helmke

brian maddox

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 2127
  • HeyYahWon! ttsss! ttsss!
Re: Blackmagic ATEM Television Studio HD
« Reply #8 on: March 25, 2017, 04:16:18 pm »


I have to reread the specs, one of the talking points was the scaling (at least I thought)

ALL the BMD switchers require all inputs to already be at the same resolution.  They can handle a wide variety of resolutions, but won't scale anything.  It's the price you pay for the ridiculously low cost.
Logged
brian maddox
bdmaudio@gmail.com

'...do not trifle with the affairs of dragons...

       ....for you are crunchy, and taste good with ketchup...'
Pages: [1]   Go Up
 


Page created in 0.024 seconds with 23 queries.