ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: LS9-16 boots to reinitialize screen -- solved  (Read 2310 times)

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 493
  • Reston, Virginia
LS9-16 boots to reinitialize screen -- solved
« on: October 04, 2016, 11:57:12 am »

I reinitialized all memories on my LS9-16 to correct another issue, but now when I boot it up, I get the re-initialize screen instead of normal operating mode.  Simple workaround: just scroll down to the Exit button. I've reloaded the current (1.35) firmware, and done the re-initialize all memories again.  I'm wondering if there's something else I can try, short of a QL1.
« Last Edit: October 04, 2016, 01:33:37 pm by Kirby Yarbrough »
Logged

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21726
  • Wichita, Kansas USA
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #1 on: October 04, 2016, 12:03:55 pm »

I reinitialized all memories on my LS9-16 to correct another issue, but now when I boot it up, I get the re-initialize screen instead of normal operating mode.  Simple workaround: just scroll down to the Exit button. I've reloaded the current (1.35) firmware, and done the re-initialize all memories again.  I'm wondering if there's something else I can try, short of a QL1.

Kirby, have you tried an internet search?  I vaguely recall hearing about this several years ago but don't remember where I heard it...

But IIRC there is an obscure preference setting that gets toggled on upon reset to take you to the re-initialize screen... but under what menu this gets reversed, I can't tell you.
Logged
"Practicing an art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow, for heaven's sake. Sing in the shower. Dance to the radio. Tell stories. Write a poem to a friend, even a lousy poem. Do it as well as you possible can. You will get an enormous reward. You will have created something."  - Kurt Vonnegut

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 493
  • Reston, Virginia
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #2 on: October 04, 2016, 12:14:19 pm »

Kirby, have you tried an internet search?

First thing I tried, followed by searches here and on other forums.
Logged

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21726
  • Wichita, Kansas USA
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #3 on: October 04, 2016, 12:25:51 pm »

First thing I tried, followed by searches here and on other forums.
Bummer.  Maybe I'm just imaging this...

http://yamahacommercialaudiosystems.com/support.php

Give them a call.

Edit ps. I think you need to start the desk while holding the scene memory button, then pick exit or cancel or whatever the option is.  Do something, save a scene.  Reboot and see what happens.
« Last Edit: October 04, 2016, 12:29:50 pm by Tim McCulloch »
Logged
"Practicing an art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow, for heaven's sake. Sing in the shower. Dance to the radio. Tell stories. Write a poem to a friend, even a lousy poem. Do it as well as you possible can. You will get an enormous reward. You will have created something."  - Kurt Vonnegut

Helge A Bentsen

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1026
  • Oslo, Norway.
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #4 on: October 04, 2016, 12:32:14 pm »

IIRC the desk would boot in that mode if a fader calibration has failed. Tried recalibrating them?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Bradford "BJ" James

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 371
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #5 on: October 04, 2016, 01:15:13 pm »

I had an issue while updating the software on one of mine a few years back. The download was corrupt (or the USB stick was) and it would not complete or let me go back to a previous firmware, just hung on the initialize screen.
I'd try restarting with a known good stick with the latest firmware and see if that gets you going. It worked in my case anyways, though your situation is a little different.
Good luck.
BJ
Logged
Proud Canadian dealer for Danley Sound Labs, A&H, Yamaha, QSC, Yorkville and more.

Kirby Yarbrough

  • SR Forums
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 493
  • Reston, Virginia
Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #6 on: October 04, 2016, 01:33:12 pm »

IIRC the desk would boot in that mode if a fader calibration has failed. Tried recalibrating them?

Ding ding ding ding!  We have a winner!  Thanks VERY much.
Logged

ProSoundWeb Community

Re: LS9-16 boots to reinitialize screen
« Reply #6 on: October 04, 2016, 01:33:12 pm »


Pages: [1]   Go Up
 



Page created in 0.036 seconds with 24 queries.