ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: help, i'm stuck in 3 way stereo  (Read 2027 times)

kwabena ade

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
help, i'm stuck in 3 way stereo
« on: June 15, 2016, 06:39:27 am »

I'm running a 3 way stereo PA rig with no actual problems with the set. My problem is that I often play split WAV files (music track on the left channel and vocals on the right) through the system via a DJ controller. What can i change around to get a mono effect where vocal and music are represented through both channels? The DJ controller doesn't have a stereo/mono switch so i can't change it at the source. This is my first time building a PA and I'm sure it's something small and stupid that I'm forgetting.
Logged

David Allred

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1701
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #1 on: June 15, 2016, 06:55:23 am »

My Traktor software has a stereo / mono selection in the Preferences / settings menu.
How does the Dj controller connect to your mixer?   A USB devise ending in stereo RCA connectors?  Just "Y" them back to mono with an adaptor.  Or is it USB in to the mixer?  Next step then is to "Y" the mixer outputs.
Logged

g'bye, Dick Rees

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 7424
  • Duluth
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #2 on: June 15, 2016, 07:07:26 am »

My Traktor software has a stereo / mono selection in the Preferences / settings menu.
How does the Dj controller connect to your mixer?   A USB devise ending in stereo RCA connectors?  Just "Y" them back to mono with an adaptor.  Or is it USB in to the mixer?  Next step then is to "Y" the mixer outputs.

Never "Y" to combine signals.  Use a proper AV DI with stereo/mono selection.
Logged
Pay no attention to the man behind the curtain...

David Allred

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1701
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #3 on: June 15, 2016, 09:31:33 am »

Never "Y" to combine signals.  Use a proper AV DI with stereo/mono selection.

Can you recommend one?
Logged

Mark Campbell

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 31
Logged

kwabena ade

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #5 on: June 15, 2016, 04:35:40 pm »

My Traktor software has a stereo / mono selection in the Preferences / settings menu.
How does the Dj controller connect to your mixer?   A USB devise ending in stereo RCA connectors?  Just "Y" them back to mono with an adaptor.  Or is it USB in to the mixer?  Next step then is to "Y" the mixer outputs.

Thanks, i will check the preferences. I didn't think of that
Logged

Gerry Seymour

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 812
    • My Professional Website
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #6 on: July 04, 2016, 12:47:19 pm »

My go to AV DI is Whirlwind's PCDI http://whirlwindusa.com/catalog/black-boxes-effects-and-dis/direct-boxes/pcdi

Something like this should be in your toolbox for AV work. It solves problems, especially when others bring in their own equipment for you to connect to yours.
Logged
Gerry Seymour

Professional Trainer and Speaker
(with lighting/audio experience)


anything that moves will eventually die

anything that doesn't move is probably already dead - James Feenstra

Michael Gorecki

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 295
Re: help, i'm stuck in 3 way stereo
« Reply #7 on: August 13, 2016, 10:11:23 pm »

Radial Pro AV1 is good as well.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
Pages: [1]   Go Up
 


Page created in 0.042 seconds with 23 queries.