ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Go Down

Author Topic: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?  (Read 179499 times)

John Roberts {JR}

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 16515
  • Hickory, Mississippi, USA
    • Resotune
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #40 on: April 23, 2013, 10:26:16 am »

They're cheap, buy two more and use those boxes. (kidding).

JR
Logged
Don't tune your drums half-ass. Listen to what a properly "cleared" drum sounds like.   http://circularscience.com/

Dion Connelly

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Posting Rules
« Reply #41 on: April 24, 2013, 08:52:15 am »

Please go to your profile and change the "Name" field to your real first and last name as required by the posting rules displayed in the header at the top of the section, and in the Site Rules and Suggestions in the Forum Announcements section, and on the registration page when you registered.

Mac

Done! Sorry, I didn't see that one.
Logged

Dion Connelly

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #42 on: April 24, 2013, 09:15:07 am »

i have 2 complete behringer x32 and s16 setups and both are exhibiting the exact same problem. with 2 s16 boxes connected and with the configuration being correct on both ends(console is master, output 1-8 on box #1, 9-16 on box #2) i get an intermittent pop/crack through the PA. when this happens, the screen and lights at the console go dim, and after the pop, the pa is off for about 1 second and then comes back on. it is totally intermittent and could happen three times in one hour, or once after an 8 hour span. i am certain its the console. and even more certain it has something to do with the 2 stage boxes being setup as that is the only time it has ever happened to me. i have the same issue with 2 completely different consoles and stage boxes. is anyone else having this issue? behringer service was supposed to call me to setup an RA but i never heard back from them.

Hi Michael,
I have have had a further development to a very similar problem. I've had pops and crackles in the system when using the X32 with two S16 boxes. On Friday night I also had an audio dropout of about 3-4 seconds which has lead to complaints by the artist to the promoter causing me no end of problems. A few days later we tested the system without the band. When we powered the S16 down and then back up it made a loud pulsating noise and then died. I'm waiting on a response from Behringer at the moment.
I did have one question for you. Are the back line instruments plugged into the same electrical phase as your S16s when you had problems? I thought this may be the problem until my S16 quit while testing last night.

Cheers,
Dion
Logged

Vinny DAgostino

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 136
  • Warwick, RI
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #43 on: April 24, 2013, 10:00:47 am »

They asked me to send them in to las vegas. I told them i dont have the boxes anymore, only ATA cases, and that i kinda need them right now. i havent heard anything since.

Im trying to get them to send me boxes so i can ship them back. Unless fedex will take them in the ATA cases but i doubt it....

I have had no issues shipping ATA cases with Fedex, just tape the latches down so they don't get caught on anything.
Logged

Darren Scaresbrook

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 123
  • Adelaide, South Australia
    • Concert Systems Australia
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #44 on: April 24, 2013, 11:52:00 am »

Hi Michael,

I have had the same problem. It is the stage boxes dropping sync. When the sync drops the screen flickers, it is not power related.

I sent mine to service and they ended up sending me new units as it would not fault for them on the bench.
It has not been long enough yet for me to say the problem is gone with the new units.

Behringer blamed the cat 5 cables I am using, however, I am skeptical as they are pro touring grade and work fine with an iLive system and Midas system (also aes50).

I do not know whether it should be shielded or unshielded cable as Behringer USA has told me unshielded and Behringer Germany says shielded. Who do we believe?

If you look on soundforums and the Behringer forum you will see a few people have had this issue. Some have even experimented by trying inducing  severe emi to replicate the fault.
It seems very intermittant.

I'll be using mine this weekend and will let you know how it goes.

Darren

Bob Leonard

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6807
  • Boston, MA USA
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #45 on: April 24, 2013, 05:11:18 pm »

They're cheap, buy two more and use those boxes. (kidding).

JR

Like a duck flying upside down, you quack me up.
 
I wonder if the Soundcraft stage boxes work with the X32 (hint).
 
Darin,
Did you have to send your boxes from Australia back to the US??
Logged
BOSTON STRONG........
Proud Vietnam Veteran

I did a gig for Otis Elevator once. Like every job, it had it's ups and downs.

Darren Scaresbrook

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 123
  • Adelaide, South Australia
    • Concert Systems Australia
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #46 on: April 24, 2013, 10:53:01 pm »


I wonder if the Soundcraft stage boxes work with the X32 (hint).

No, but the Midas dl251 does.

Darin,
Did you have to send your boxes from Australia back to the US??

No, there is an approved service centre in Melbourne.

Samuel Rees

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1879
  • Washington, D.C.
behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #47 on: April 25, 2013, 10:21:32 am »

Maybe Bob can clear shielded v. unsheilded up... isn't there a difference in the receptacles? The ones meant for shielded have a metal receptacle case or metal tabs to otherwise connect to the shield? In doing some brief IT work, I thought it have been explained to me that you don't use shielded cables on devices without the appropriate receptacle because then it's just a floating shield. Please correct me if I'm embarrassing myself!
Logged

John Roberts {JR}

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 16515
  • Hickory, Mississippi, USA
    • Resotune
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #48 on: April 25, 2013, 03:04:01 pm »

As much fun as it is to speculate about easy fixes, I suspect they have already been inspected. While serial digital communication is based on robust voltage and timing margins, modern higher clock speeds and smaller logic voltages have reduced those safety margins for passing good data.

Since these apparently work on the bench, one question is what is different in the field?

Cable characteristic impedance and perhaps shielding should be on the list. Terminations? Are the units plugged into the same power drop?

Any unusual location RF, emi issues, while every day there seems to be more radio signals around.

It's always something. Good luck.

JR 
Logged
Don't tune your drums half-ass. Listen to what a properly "cleared" drum sounds like.   http://circularscience.com/

Chase McKnight

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 30
Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #49 on: April 25, 2013, 06:25:41 pm »

Dear all,

This is not a known issue but we're anxious to get Michael Kurczeski's console into our CARE facility for evaluation.  This will be the first documented piece coming here for this issue.  I've PM'd a couple of you who are having issues.  Please contact me if there's anything I can help with.

Kind regards,

Chase McKnight
Jr. Admin, Care
MUSIC Group
Logged
Let's keep in touch,

Chase McKnight
Specialist, Community
Music
Midas

ProSoundWeb Community

Re: behringer x32 cracking and popping with 2x S16 connected?
« Reply #49 on: April 25, 2013, 06:25:41 pm »


Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Go Up
 



Page created in 0.047 seconds with 25 queries.