ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down

Author Topic: rackmount UPS  (Read 4676 times)

Dave Garoutte

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1198
  • San Rafael, CA
rackmount UPS
« on: March 23, 2018, 01:04:32 pm »

I'm in the process of putting my digital stageboxes in road cases and I'm looking at 1ru UPSs.
One will just feed the Stagebox and the other will have a Stagebox and Driverack.
In looking at the Triplite reviews, they either work perfect of fail or have a noisy fan.
What does the hive mind have to say?
Other brands?
Thanks, all!
Logged
Nothing can be made idiot-proof; only idiot resistant.

Events.  Stage, PA, Lighting and Backline rentals.
Chauvet dealer.
Inventor.

Mal Brown

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 378
Re: rackmount UPS
« Reply #1 on: March 23, 2018, 02:08:08 pm »

Does APS do a rackmount ?  We have a couple of their lunch box UPS units and they have been great.
Logged
Bass player, sound guy.
Fb Gorge Sound and Light
WillyandNelson.com

Dave Pluke

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 827
    • BIGG GRIN Productions
Re: rackmount UPS
« Reply #2 on: March 23, 2018, 03:15:57 pm »

I'm in the process of putting my digital stageboxes in road cases and I'm looking at 1ru UPSs.

I've got some Eaton 5P 550's that serve me well.  They have two priorities of conditioned power.  The fans are audible, but not outrageously loud, IMHO.

Dave
Logged
...an analog man in a digital world [tm]

Steve Litscher

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 274
    • 608 Sound and Light
Re: rackmount UPS
« Reply #3 on: March 23, 2018, 03:19:33 pm »

I'm in the process of putting my digital stageboxes in road cases and I'm looking at 1ru UPSs.
One will just feed the Stagebox and the other will have a Stagebox and Driverack.
In looking at the Triplite reviews, they either work perfect of fail or have a noisy fan.
What does the hive mind have to say?
Other brands?
Thanks, all!

I have used the CyberPower consumer-grade 1U UPS (350W) for my stage boxes, and have had good results. One got fried by some wonky service at an old hotel, but the gear stayed safe and CyberPower replaced the unit under warranty. If memory serves, they were around $130ea.

John Koepke Jr.

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
  • American Canyon, CA.
    • http://www.superiorlightandsound.com
Re: rackmount UPS
« Reply #4 on: March 23, 2018, 04:57:02 pm »

I'm in the process of putting my digital stageboxes in road cases and I'm looking at 1ru UPSs.
One will just feed the Stagebox and the other will have a Stagebox and Driverack.
In looking at the Triplite reviews, they either work perfect of fail or have a noisy fan.
What does the hive mind have to say?
Other brands?
Thanks, all!

I purchased a CyberPower PR750LCDRM1U 1U rack mount UPS in my main rack.  Its quite and works very well far.  Only real issue I see is that it is about 20" deep, so it will not fit is an Efx style shallow rack. 
Logged
"I gotta have more cow bell baby!"

Corey Scogin

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1051
  • Birmingham, AL, US
Re: rackmount UPS
« Reply #5 on: March 23, 2018, 06:12:14 pm »

I have a TrippLite that's held up for years. I would never put a UPS in a rack that wasn't on wheels. Even small ones are heavy.
Logged

David Pedd

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 92
  • Gilbert, AZ
Re: rackmount UPS
« Reply #6 on: March 23, 2018, 07:09:23 pm »

I would never put a UPS in a rack that wasn't on wheels.

 :-\  Do you mean rails?
Logged

Steven Eudaly

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 325
  • Living the dream.
    • Headline Productions
Re: rackmount UPS
« Reply #7 on: March 23, 2018, 07:12:51 pm »

Does APS do a rackmount ?  We have a couple of their lunch box UPS units and they have been great.

We've got an APC SMX1500RM2U (2 RU rack mount unit) that's worked flawlessly for our FOH rack.

Bob Leonard

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6802
  • Boston, MA USA
Re: rackmount UPS
« Reply #8 on: March 23, 2018, 07:59:51 pm »

We've got an APC SMX1500RM2U (2 RU rack mount unit) that's worked flawlessly for our FOH rack.



Very reliable UPS from a well respected company.
Logged
BOSTON STRONG........
Proud Vietnam Veteran

I did a gig for Otis Elevator once. Like every job, it had it's ups and downs.

Ed Hall

  • Classic LAB
  • Full Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 136
  • Lansdale, PA
Re: rackmount UPS
« Reply #9 on: March 24, 2018, 12:15:56 am »

I have the Cyberpower OR500 in my x32R rack. Itís only about as deep as the mixer and So far has worked great.

I have two of the SMX1500RM2Us for my server rack at home. Iím waiting on two more. Fortunately my day job would rather replace the unit than the batteries. Iím not complaining. They are a nice unit. 
Logged
I can't change reality just because you don't like it!
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up
 


Page created in 0.067 seconds with 17 queries.