ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Barco switcher with aja converters  (Read 294 times)

Trey Branon

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Barco switcher with aja converters
« on: March 12, 2017, 06:45:16 pm »

I have a show tomorrow and we are using a barco pds 902 3g and running sdi. We have an aja hd10da in the middle the send out signal to a projector and monitor. My problem is when I select 1920x1080@59 hz I get no signal but when I switch to 30 hz, it's fine. I've never had to worry about hz
Is there going to be a problem using the 30 hz or does the aja converters or barco have a setting so I can use 59hz
Logged

John Rutirasiri

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 732
Re: Barco switcher with aja converters
« Reply #1 on: March 12, 2017, 07:18:32 pm »

I have a show tomorrow and we are using a barco pds 902 3g and running sdi. We have an aja hd10da in the middle the send out signal to a projector and monitor. My problem is when I select 1920x1080@59 hz I get no signal but when I switch to 30 hz, it's fine. I've never had to worry about hz
Is there going to be a problem using the 30 hz or does the aja converters or barco have a setting so I can use 59hz

That's because the AJA HD10DA only supports HD-SDI (and regular SDI, of course.)  It does not support 3G SDI.  When you're running FHD non-interlaced/59.94/1080p, that's 3G-SDI.

I would just run 29.97 (which you refer to as 30Hz.)  There should be no problem if you see a picture out of the projector.

John R.
Logged
ClearImpact Sound & Event Services, Inc.
Sound/Lighting/Corporate A/V

"If it ain't broke, make it better."

John Rutirasiri

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 732
Re: Barco switcher with aja converters
« Reply #2 on: March 12, 2017, 07:28:40 pm »

BTW AJA has the 3GDA if you **really** need to run 3G/1080p/59.94.

John R.
Logged
ClearImpact Sound & Event Services, Inc.
Sound/Lighting/Corporate A/V

"If it ain't broke, make it better."

Trey Branon

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Barco switcher with aja converters
« Reply #3 on: March 12, 2017, 07:48:39 pm »

Thank you, we are running out to a projector and yeah we'll probably go ahead and get the one that does 3g just in case.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 


Page created in 0.157 seconds with 22 queries.