ProSoundWeb Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: M7CL questions  (Read 1883 times)

1

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
M7CL questions
« on: March 11, 2016, 04:56:35 pm »

Hi,

1. There is a vocal microphone on channel one that is not assigned to a DCA. There are also two other vocal microphones (ch 39 and 40) assigned to a DCA. When ch 39 and 40 are off, ch 1 is on, and I raise the DCA, it changes ch 1. Is it supposed to do that?

2. I am trying to send a mix to an Aviom mixer but there is no sound. The mixes that are already sent are coming through; what am I doing wrong?

Thanks!
Logged

John Penkala

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 473
Re: M7CL questions
« Reply #1 on: March 11, 2016, 05:33:02 pm »

Hi,

1. There is a vocal microphone on channel one that is not assigned to a DCA. There are also two other vocal microphones (ch 39 and 40) assigned to a DCA. When ch 39 and 40 are off, ch 1 is on, and I raise the DCA, it changes ch 1. Is it supposed to do that?

2. I am trying to send a mix to an Aviom mixer but there is no sound. The mixes that are already sent are coming through; what am I doing wrong?

Thanks!


It's been a couple of years since I've been on an M7 but anyway:


Check your routing on Channel 1 and make sure its not routed to a subgroup/mix or linked to another channel that is assigned to the DCA.

You have to assign the card output in "Outport Setup" in the Settings menu.
Logged

jason misterka

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 273
Re: M7CL questions
« Reply #2 on: March 11, 2016, 05:53:15 pm »

Hi,

1. There is a vocal microphone on channel one that is not assigned to a DCA. There are also two other vocal microphones (ch 39 and 40) assigned to a DCA. When ch 39 and 40 are off, ch 1 is on, and I raise the DCA, it changes ch 1. Is it supposed to do that?

Thanks!

No offense but are you sure that the center logic faders are set to control DCA and are not set to control fader bank 1-8?

Jason
Logged

Tim McCulloch

  • SR Forums
  • Hero Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 19134
  • Wichita, Kansas USA
Re: M7CL questions
« Reply #3 on: March 12, 2016, 06:06:34 am »

Hi,

1. There is a vocal microphone on channel one that is not assigned to a DCA. There are also two other vocal microphones (ch 39 and 40) assigned to a DCA. When ch 39 and 40 are off, ch 1 is on, and I raise the DCA, it changes ch 1. Is it supposed to do that?

I think Jason has the right answer.  Was it moving the Ch 1 fader, too?
Logged
"Practicing an art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow, for heaven's sake. Sing in the shower. Dance to the radio. Tell stories. Write a poem to a friend, even a lousy poem. Do it as well as you possible can. You will get an enormous reward. You will have created something."  - Kurt Vonnegut

1

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: M7CL questions
« Reply #4 on: March 26, 2016, 07:50:10 pm »


It's been a couple of years since I've been on an M7 but anyway:


Check your routing on Channel 1 and make sure its not routed to a subgroup/mix or linked to another channel that is assigned to the DCA.

You have to assign the card output in "Outport Setup" in the Settings menu.

Aviom solved.

Ch 1 is the only channel in use on that bank and there are 5 DCAs --

No links --

Everything is sent to the monitors (mix 1); does that have something to do with it?
Logged
Pages: [1]   Go Up
 


Page created in 0.067 seconds with 23 queries.